Acces direct din autostrada catre Nei Pori

Din 6 aprilie s-a deschis circulatiei pe autostrada AEGEAN sectiunea Valea Tempi, ce contine trei tuneluri care totalizeaza 11km (cel mai lung are 6Km, se pretinde a fi cel mai lung din Balcani!). Prin urmare, autostrada nord-sud de pe latura estica a Greciei, pe langa marea Egee, este acum completa.

Avantajele acestei autostrazi sunt multiple, de la circulatia in siguranta si reducerea accidentelor in zona Valea Tempi si castelului Platamonas, pana la accesul direct din autostrada in statiunea Nei Pori cat si in Platamonas sau reducerea la 4 ore a calatoriei intre Salonic si Atena

Dupa deschiderea acestei sectiuni de autostrada, accesul la Hotel Manolas se face in 5 minute, direct din autostrada!

Informatii tehnice:
Sunt doua tuneluri paralele, cate un tunel pe fiecare sens de mers, fiecare tunel avand un diametru de 14,8 metri, doua benzi de 3,60m și un trotuar, cu o lățime totală a drumului de 10,5 metri. De asemenea, are două guri de ventilatie verticale și un sistem orizontal de ventilatoare.
La fiecare 300m sunt iesiri de urgenta si cai de interconexiune cu tunelul paralel, iar la fiecare 900 de metri sunt tunele de interconexiune adecvate pentru trecerea vehiculelor serviciilor de urgență.

Imagini filmate inainte de deschiderea oficiala:

No Comments Yet.

Leave a comment