Cursa POURLIA TRAIL – muntele Olimp

Pe 13 mai 2018 a avut loc in zona un eveniment deosebit: Pourlia Trail Race, prima editie a cursei de alergare pe traseu montan pe muntele Olimp, pornind din piata centrala din Vechiul Pori, trecand pe langa Vechiul Panteleimon si finish in Vechiul Pori! Cursa a fost denumita Pourlia Trail Race iar logo-ul sau este mistretul, animal foarte intalnit in muntii nostri.

Proprietarii hotelului, Dimitris si Christina, au participat atat la organizarea cursei (Dimitris a lucrat deasemeni ca voluntar pe perioada iernii, pentru curatarea traseelor montane), cat si ca voluntari pe parcursul acesteia.

Evenimentul a atras multi sportivi din toata Grecia si speram ca la anul sa atragem si mai multi participanti din toata Europa, sa alerge alaturi de noi si sa admire frumusetile naturii!

La data organizarii, in vechiul Pori, in aceeasi zi, avea loc o sarbatoare locala, satul fiind plin de turisti, la fel si in vechiul Panteleimon

Cursa a fost formata din doua trasee:

Circuitul de 25Km al cursei Pourlia
Circuitul de 7Km al cursei Pourlia

Participantii la cursa au fost incantati de frumusetea zonei montane pe care au explorat-o, iar alergatorii experimentati au spus ca este cel mai bun traseu pe care au alergat vreodata, prin urmare ne vom vedea si in 2019, duminica, pe 12 mai!

Un alt aspect unic al cursei a fost faptul ca trofeele si medaliile au fost create de un artist local din Litochoro, care a sculptat trofeele din lemn pentru campioni si a creat medalii din lut, pe care a pictat mistreti argintii si aurii.

Cu toate ca putem spune mult mai multe despre acest eveniment care a lasat o impresie deosebita asupra tuturor participantilor (sportivi, voluntari, spectatori), fotografiile de mai jos pot spune mult mai multe!

V-am convins si pe voi? Atunci salvati data de 12 Mai 2019 in calendar, va asteptam!

Pentru detalii despre cursa, Nei Pori si imprejurimi, contactati echipa Hotel Manolas

No Comments Yet.

Leave a comment