Organizari excursii zilnice in Grecia

Impreuna cu partenerii nostri de la MITA Travel organizam excursii zilnice catre puncte de interes din Grecia,  puteti astfel vizita:

METEORA: PLECARE: 07:15                                    SOSIRE: 17:30

Situata la poalele muntilor Pind, Meteora reprezinta cel de-al doilea centru monahal al Greciei. In secolul al XVI-lea complexul ajunge la punctul sau de maxima dezvoltare cuprizand 24 de manastiri. Situate in varf de stanca, in prezent au mai ramas 6: Marele Meteor, Varlaam, Sfanta Treime, Sfantul Stefan, Roussanu si Nicolae Anapapsas.

Excursia pe care va o propunem reprezinta un adevarat periplu cultural si spiritual, o inaltare a sufletului. Pentru a ajunge in oraselul Kalambaka situat la poalele Meteorelor vom parcurge 120 km. O prima oprire o vom face la schitul Aghiei Paraskevi, protectoarea celor ce au probleme cu ochii, situat in Valea Tembi. Drumul ne poarta prin orasul Larissa si Trikala, pentru a ajunge in final in Kalambaka la atelierul de icoane bizantine. Aici ni se va prezenta modalitatea de realizare a icoanelor si semnificatia fiecareia dintre ele.

Vom vizita doua dintre cele sase manastiri, absolute impresionante. Reflecta munca de ani de zile a calugarilor asceti si credinta de neclintit. Manastirile par ireale, situate in varf de stanca. Sentimentul vederii acestora este greu de exprimat, simtindu-ne mai aproape de Dumnezeu.

INSULA SKIATHOS: PLECARE: 06:15                                      SOSIRE: 22:00

Arhipelagul Sporadelor de Nord cuprinde patru insule principale: Skiros, Skopelos, Alonissos, Skiathos, si isi datoreaza numele cuvantului grecesc care inseamna "imprastiat". Toate aceste insule sunt mai mult sau mai putin incluse in circuitul turistic. Cea mai cosmopolita dintre aceste este de departe Skiathos, un paradis al plajelor, 60 la numar, si al amatorilor de distractii.

Va propunem sa descoperiti acest loc minunat, facand o croaziera pe marea Egee, intr-o zi ce va fi de neuitat. Pentru a ajunge in portul din care ne vom imbarca pe vas vom parcurge aproximativ 180 km Timp de doua ore si jumatate vom admira albastrul marii, urmand apoi sa ajungem in insula. Pe vapor ni se promit clipe minunate, distractie si voie buna. Trebuie sa lasam totul in seama capitanului, bucuros sa ne aiba alaturi de el.

Insula Skiathos ne astepta pentru a ne oferi comorile sale. Impresionanta plaja Koukounaries, rezervatie naturala se afla in clasamentul celor mai cautate plaje din lume. Apa cristalina, nisipul extrem de fin, verdele pinilor si mirosul deosebit tranforma timpul petrecut pe plaja intr-o experienta inedita.

Capitala, orasul Skiathos este situat in partea de est a insulei, sub forma de amfiteatru. Casutele albe, strazile intortocheate si pietruite, pline cu magazine de suveniruri, cafenelele si restaurantele exprima spiritul autentic al insulelor grecesti.

ATENA: PLECARE: 00:45                                     SOSIRE: 19:00

Leagan de cultura si civilizatie, metropola Atena ne asteapta pentru a-i vizita frumusetile arhitecturale. Plecand din statiunile noastre vom ajunge in cursul diminetii in cel mai mare port al Greciei: Pireu. Aici avem posibilitatea de a face fotografii impresionantelor vase de croaziera, orasul fiind poarta de legatura cu minunatele insule grecesti.

In drumul nostru spre Acropole ne vom bucura de un tur panoramic al centrului capitalei si vom admira: Stadionul de Marmura, Templul lui Zeus Olimpianul, centrul Zappion, Poarta lui Hadrian, Parlamentul, Biblioteca, Universitatea si Academia.

Impreuna cu ghidul nostru specializat, vorbitor de limba romana, vom urea pe Acropole, pentru doua ore, transpunandu-ne in timp si creandu-ne o imagine a vietii sociale antice. Periplul istoric continua cu locul in care a propavaduit Apostolul Pavel, Agora antica, Turnul Vanturilor, biblioteca veche, Mitropolia si bulevardul Ermou.

Dupa ce vom asista la spectacolul de schimbare al garzii in fata Parlamentului vom parasi Atena. Un ultim popas il vom face la Thermopile la monumentul dedicat lui Leonidas si vitejilor sai 300 de spartani.

ORASUL SALONIC: SOSIRE: 18:00                                      PLECARE: 08:00

Cel de-al doilea oras ca marime si importanta al Greciei, capitala provinciei Macedonia, Salonic-ul are multe de oferit vizitatorilor sai. In cea mai mare biserica bizantina sunt adapostite moastele Sfantului Dumitru, izvotatorul de

mir. Aceasta se afla la o scurta distanta de Piata Aristotel, aflata in centrul orasului si de simbolul acestuia, Turnul Alb. Vestigii ale perioadei romane, bizantine si turcesti se suprapun, creand un adevarat mozaic cultural si arhitectural.

Cele trei bulevarde paralele cu linia marii: Egnatia, Tsimiski si Nikis sunt impanzite cu magazine de renume. Excursia pe care v-o propunem este pentru shopping, intotdeauna existand oferte avantajoase de care sa ne putem bucura.

Ziua se poate incheia intr-una dintre tavernele sau cafenelele situate pe malul marii sau printr-o plimbare pe promenada orasului.

WATERLAND: PLECARE: 09:00                                      SOSIRE: 18:00

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Grecia se afla la o distanta de 80 de kilometri de statiunile noastre. Este organizat pe zone tematice si are tobogane dintre cele mai diferite. O mica gradina zoologica se gaseste la intrare, atractie pentru cei mici. Complexul are baruri, terase pentru a servi masa.

MUNTELE OLIMP: PLECARE: 09:15                                      SOSIRE: 15:00

Lacasul celor 12 zei olimpieni, legendarul Munte Olimp se afla la o distanta de 40 de kilometri de statiunea noastra. Strajuieste impunator Riviera Pieriei atingand inaltimea maxima a tarii in varful Mytikas -2.917 m altitudine.

Programul excursiei permite vizitarea satului Paleo Panteleimonas,  patrimoniu UNESCO, sat cu o deosebita arhitectura traditionala, din care avem o priveliste impresionanta asupra Rivierei Olimpului.

Drumul continua spre micutul oras de munte Litochoro, unde vom face o mica plimbare in natura de-alungul Canionului Enipeas, nu inainte de a fi vizitat manastirea cea noua a Sfantului Dionisie.

Muzeul din incinta pastreaza obiecte de mare valoare culturala si religioasa: moaste ale diversilor sfinti, un epitaf brodat cu fir de aur de la Meteora, farfurie de argint daruita de Stefan cel Mare si o cruce atent sculptata cu particele din Lemnul Sfant.

EDESSA-BAILE TERMALE POJAR: PLECARE: 06:30                                      SOSIRE: 18:30

Edessa, orasul apelor se afla in partea de nord-vest a provinciei Macedonia si este incununat de cascada Karanos, cadere de apa de 70 de metri, insotita de alte doua cascade, ce creeaza un spectacol deosebit.

Vom avea timp de fotografii si pentru a ne cumpara dulciuri si specialitati ale zonei.

Cel de-al doilea obiectiv sunt baile termale din zona Arideea-Pojar. Piscinele cu apa termala se afla intr-un cadru natural impresionant. Se recomanda cure de cate 15 minute pentru relaxare si rezultate bune.

Pe parcursul acestei excursii vom cunoaste o alta parte Greciei. Nordul este verde si pamanturile sunt valorificate prin cultivarea pomilor fructiferi si a vitei-de-vie.

INSULA EVIA - SFANTUL IOAN RUSUL: PLECARE: 06:15                                      SOSIRE: 20:00

Insula Evia, cea de-a doua insula ca marime a Greciei este cunoscuta pentru bisericile si manastirile sale. In satul Prokopi se afla biserica Sfantului loan Rusul cu moastele facatoare de minuni. Plecam in cursul diminetii strabatand parte din provincia Macedonia, Tessalia si Grecia centrala pana cand vom ajunge in portul Glyfa ce face legatura prin linia de ferry-boat cu corespondentul sau, portul Aghiocampos. Timp de o ora strabatem una dintre cele mai verzi insule ale Greciei pentru a ajunge la biserica Sfantului Ioan Rusul. Aici ne vom inchina si ruga pentru indeplinirea tuturor dorintelor.

Dupa o ora si jumatate, drumul ne poarta in cea mai cunoscuta statiune termala din Grecia, Edipssos. Tavernele de pe malul marii imbie turistii sa guste din bunatatile tocale.

La intoarcere vom opri la Manastirea Kato Xenia, ce adaposteste braul Maicii Domnului. Linistea lacasul ne va impresiona, vom primi ulei sfintit si pamblica ce simbolizeaza braul pentru a ne proteja de boli si rele.

SEARA GRECEASCA: PLECARE: 20:30                                      SOSIRE: 00:00

Seara greceasca reprezinta momentul in care ne vom bucura de un adevarat spectacol traditional grecesc. Dansatori profesionisti ne vor acompania incantandu-ne si indemanandu-ne sa facem primii pasi de sirtaki. Ritmul oferit de bouzouki, instrument traditional, este deosebit si face deliciul serii.

Dansurile prezentate sunt atat din partea continentala a tarii cat si din cea insulara, iar costumele reflecta maiestria lucrului manual si caracterul ospitalier al poporului.

SCUBA DIVINGin Platamonas - PLECARE: 09:00                                      SOSIRE: 15:00

Amatorii de scufundari pot petrece cateva ore la centrul de scufundari din Platamonas. Instructori cu experienta va vor asista si vi se va pune la dispozitie echipamentul adecvat. Adancimea maxima de scufundare este de 10 metri. Experienta este de neuitat, mai ales ca vi se fac fotografii sub apa pe care le puteti achizitiona.

Comments are closed.