Daca nu ar exista Bulgaria as merge aici in fiecare weekend si nu spun asta din pricina kilometrilor nesfarsiti de drum prost (atat din punct de vedere al integritatii asfaltului cat si din punct de vedere al drumului propriuzis, prea putin autostrada, in mare parte drum ingust, o banda pe sens, multe localitati, limitari de viteza imposibile si din senin, multe dintre ele nesemnalizate, problemele cu politia locala, cu care este aproape imposibil sa nu te confrunti). Dar sa trecem peste aceasta parte neplacuta, singura de altfel, si sa ajungem la impresiile bune.

Nu o sa descriu prea in amanunt detaliile despre cazare din doua motive. Primul ar fi ca nu exista minusuri sau reprosuri. Ai tot ce iti trebuie la standarde foarte inalte. Totul arata extraordinar asta si datorita faptului ca Hotelul a fost renovat de curand. Curatenie in fiecare zi, camerele dotate complet (AC, TV, WI-FI, paturi suplimentare, balcon mare, vedere superba, room service etc.) totul inclus in pret. Al doilea motiv este ca altceva te face sa revii; OSPITALITATEA.

Am mai fost in Nei Pori in urma cu 3 ani si am hotarat ca anul acesta ma voi intoarce. Nei Pori este o statiune relativ noua si destul de putin promovata, cu strazi largi si vile/hoteluri nu foarte mari. Statiunea este impanzita de magazine si taverne, totul intr-o curatenie exemplara. Atunci am fost prin intermediul unei agentii iar acum am decis ca ma voi ocupa personal de toate detaliile. O simpla cautare pe net si am intalnit site-ul hotelului, un schimb de mailuri si am rezervat un aprtament.

Let's meet C"H"ristina Manola (Long story about the "H") & Dimitris Manolas (sunt frati dar se pare ca partea masculina a grecilor primesc acest "s" la finalul numelui)

Am ajuns pe la ora 11 la Receptia hotelului unde aveam sa o intalnim pe Christina (o prezenta superba, foarte frumoasa, amuzanta, foarte opitaliera si comunicativa), Norocul meu ca este intr-o relatie pentru ca in caz contrar eram literalmente nevoit sa fac naveta Bucuresti - Nei Pori.

Christina ne-a urat bun venit, ne-a condus in apartament si la cat de bine arata nu am stat nicio secunda pe ganduri pentru ca vroiam sa exploatam la maxim si prima zi de plaja.

Dupa putin odihna am coborat si am plecat pe plaja. (este iminenta o scurta descriere) Plaja este la 30 de metri de hotel si se intinde de-a lungul statiunii 2-3 km. Nisipul foarte fin, fara pietre sau scoici, foarte bine amenajata, cu sezlonguri si umbrelute cat vezi cu ochii, terenuri de fotbal si volei la tot pasul deasemni si dusuri. Atmosfera de pe plaja este aproape excusiv linistita, muzica in surdina, multe familii de toate originile, insa noi am ales sa mergem in capatul opus al statiunii la Venus Beach unde atmosfera era ceva mai animata, aveau acolo si un beach bar iar turistii erau ceva mai apropiati de varsta noastra.

Pe seara ne-am intors la hotel unde aveam sa il intalnim pe Dimitris. Un tip extraordinar cu care aveam sa ne petrecem aproape fiecare noapte in barul hotelului. Fiind in extrasezon el se ocupa de securitatea noastra, nu petru ca ar fi fost nevoie dar asa cum spunea si el "este nevoie sa se intample doar o data".

Dimitris a fost 15 ani Dj intr-un club din apropierea statiunii, nici nu va imaginati cate povestiri si intamplari ne-a relatat intr-o engleza putin fortata, ; intamplari ce pareau cu atat mai amuzante cu cat inaintam cu numarul pe pahare de "Tsipouro" (70 de grade de alcool mascate de o aroma mentolata intr-o licoare dupa care nu aveai cum sa nu iti transformi expresia faciala).

Dimitris ne-a recomandat si unde sa mancam. Cu exceptia unui Gyros (un specimen de shaorma, traditionala Greciei) nu am mancat in tot sejurul decat bucate pescuite din mare. Chiar la taverna de vis-s-vis de hotel (unua din cele mai bune taverne din statiune) am servit caracatita, lup de mare, si alte soiuri de peste (nu sunt neaparat un fan de aceea nici nu prea mai retin cum se numesc) toate gatite excelent.

In concluzie experienta Hotel Mannolas/ Nei Pori a fost una extraordinara, pot spune fara minusuri, cu de toate pentru toti, si este cu atat mai multumitor atunci cand primesti nu doar o vacanta extraordinara ci una perfecta, lucru pe care l-au facut Christina si Dimitris.

gabi_harasim © amfostacolo.ro,